Cara Menyalakan Arang Bakar

 Cara Menyalakan Arang Bakar


Keluarkan semua kotoran berasal dari panggangan. Bersihkan total bahagian bawah panggangan dan membuang kotoran ke tong sampah.

Buka salur masuk udara bawah panggangan. Ia dapat membawa dampak udara masuk dan menolong membakar arang batu.

Anda boleh menutup sebahagian pengambilan udara semasa memanggang makanan untuk menyesuaikan suhu arang semasa memasak. Di samping itu, ia terhitung dapat berfaedah untuk oksigen untuk capai arang batu dan melindungi kebakaran. Anda terhitung boleh pakai penutup dan saluran masuk udara pada penutup untuk mengawal suhu api.

Gunakan campuran briket dan arang. Anda tetap dapat membawa rasa barbeku tradisional berasal dari arang batu, tapi dapat digabungkan bersama rasa api briket yang tahan lama.

Kaedah 2 berasal dari 3: Menghidupkan Arang Batu bersama Cecair yang Lebih Ringan


Tumpukan arang berwujud piramid di bahagian bawah panggangan. Dengan langkah ini, panas dapat berkunjung berasal dari bawah dan menyebar lewat bara, yang dapat menyala satu serupa lain.

Tuangkan arang atau briket secukupnya di bahagian bawah panggangan untuk membentuk susunan rata Tips Mudah dan Cepat Menyalakan Arang .

Dalam cuaca sejuk atau lembap, pakai lebih banyak arang untuk api lebih lama.


Tuangkan sejumlah cecair yang lebih mudah di atas arang batu. Biarkan membasahi pada 3 dan 5 minit, kerana disaat kamu menyalakan api di panggangan, cairan selanjutnya tidak dapat membakar ember di tempat.


Tuangkan cecair bersama berhati-hati supaya tidak tumpah pada anda. Sekiranya ya, rubah baju kamu atau membersihkan bersama baik sebelum saat menyalakan api.

Sekiranya kamu tidak membawa cecair yang lebih ringan, basahi sehelai surat kabar bersama minyak sayuran, menempatkan di bawah arang dan nyalakan bersama hati-hati bersama batang mancis atau pemetik api Api Arang untuk BBQ Bisa Dibuat bersama 5 Trik Ini .



Masukkan sedikit cecair yang lebih mudah untuk melembapkan arang. Penambahan ini dapat menolong bara menjadi lebih cepat menyala.



Nyalakan arang bersama berhati-hati pakai padanan ekstra panjang atau lebih ringan. Nyalakan api hingga tiga bahagian arang basah dan biarkan api menyebarkan arang kering.




Sebarkan arang pakai pinset. Briket perlu disebarkan di bahagian bawah panggangan, lewat lokasi makanan di panggangan supaya makanan itu sendiri dapat dimasak secara homogen.

Untuk memanggang sayur-sayuran dan daging yang lebih nipis seperti ayam, sebarkan arang secara merata di bahagian bawah panggangan coconut charcoal briquettes manufacturers .

Untuk memanggang daging yang lebih tebal seperti stik, biarkan arang lebih tinggi di satu sisi panggangan. Anda mula memanggang stik di sebelah yang membawa arang paling banyak dan jika bahagian luar stik berada pada titik yang kamu suka, menempatkan di sebelah bersama arang paling sedikit.


Gantikan grid. Arang batu panas dan barbeku siap digunakan. Masa untuk barbeku!

Kaedah 3 berasal dari 3: Menggunakan Pencahayaan Arang Cerobong



Isi cerobong bersama arang batu. Tuangkan arang batu yang lumayan untuk membuatnya nyaris ke bahagian atas cerobong atau pas di bawah bahagian atas.



Isi bahagian bawah cerobong surat khabar. Uleni surat khabar bersama mudah dan menempatkan di bahagian bawah cerobong asap supaya terisi, tapi biarkan ruang supaya tidak menyekat api.



Letakkan cerobong di atas panggangan dan nyalakan surat khabar. Gunakan batang mancis atau sarung tangan getah yang lebih mudah dan tahan api.




Biarkan arang membakar supaya berwarna putih kelabu dan ditutup bersama abu. Perhatikan api dan biarkan bara bakar selama 20 hingga 30 minit.



Tuangkan arang di panggangan disaat berwarna putih dan terlihat kelabu. Angkat grid dan ketepikan. Kemudian pakai sarung tangan getah untuk menyingkirkan arang di bahagian bawah panggangan. Sebarkan arang bersama penjepit dan rubah panggangan di atas. Arang batu dapat menjadi amat panas, menjadi jangan biarkan ia jatuh ke atas anda.


Jangan lupa membersihkan panggangan bersama detail sesudah menggunakannya.

Untuk memudahkan pencahayaan api, cari arang atau briket yang tidak perlu cairan yang lebih mudah atau pakai produk seperti "barbeku mudah", yang amat mungkin kamu menyalakan sebungkus briket secara segera di barbeku tanpa pakai bendalir. Ikuti arahan pada bungkusan bersama detail apa sahaja bahan bakarnya.


Amaran

Apabila kamu selesai memanggang makanan, senantiasa periksa apakah briket arang dipadamkan seutuhnya untuk mengelakkan kebakaran. Basah semua arang bersama air dan melihat apakah lumayan sejuk untuk disentuh sebelum saat meninggalkannya atau membuangnya.

Sentiasa pakai peralatan keselamatan untuk barbeku seperti sarung tangan barbeku atau sarung tangan tahan api untuk mengelakkan luka bakar.


Komentar

Postingan populer dari blog ini

Tips untuk Memilih Asuransi yang Tepat untuk Karyawan

Cara Membasmi Rayap di Plafon Rumah Tuntas Total